|
|
Op donderdag 17 april hebben wij een lam opgehaald om 5:00 uur in de ochtend en afgeleverd bij onze slager. De slager was wederom onder de indruk van het lam en gaf aan dat het een mooi dier was. Op zaterdag 19 april hebben wij het lam opgehaald en voorbereid op het paasmaal. Ja wij hebben een heel lam aan het spit gedaan, wat een uitdaging, na vele uren spenderen achter het net, you tube filmpjes en lezen en lezen. Hebben wij een marinade samengesteld voor het lam. Op zondagochtend 20 april zijn wij begonnen om 6:00 in de ochtend begonnen met roosteren. Wat een levensgevaarlijke onderneming de hele buurt rook ernaar, wat een geurenpallet kwam er vrij. Verschillende mensen keken om te zien wat er aan het gebeuren was. Wij hebben het lam een zeer lichte rooksmaak meegegeven. Het eindresultaat was verbluffend toen wij eenmaal het lam moesten aansnijden was het hek van de dam. Zelfs kleine kinderen liepen rond met glimmende mondjes en riepen om meer. Weer een wijze les geleerd ga nooit een lam van het spit aan snijden als er teveel mensen in de buurt zijn. Op een gegeven moment zag ik iemand met een stukje poot weglopen. Uiteindelijk was een stuk van de poot verorberd en een stuk van de haas, met moeite heeft het lam de tafel gehaald. Het karkas wat er overblijft is een waar genot. Met zijn allen eromheen zitten en bourgondisch het karkas leegplukken, heerlijk oers en zo smaakvol, je handen afvegen aan een stuk brood en hop naar binnen, niets gaat er verloren. Een heel lam aan het spit. Het was werk MAAR dan heb je ook wat. Ik kan niet anders dan vol lof zijn over de kwaliteit van het lamsvlees een heerlijke zachte smaak.
Ik heb wel vaker lam gegeten maar dit heb ik nog nooit geproefd OH, wat is dit lekker. Zelfs in het restaurant heb ik dit nog nooit gegeten. Ongelovelijk lekker. Dit is zo mals. Mag ik de botten meenemen ik hou van kluiven.
Elle en Esther als wij weer een lam nodig hebben dan komen wij weer langs want wij kunnen niet anders dan bij jullie langskomen. Bedankt voor het feest.
De kookclub.
|
|