logo

STAL SKÛLENBOARCH

Facebook Ellens
STAL SKÛLENBOARCH
Skûlenboargerwei 15 A
9261 XB Eastermar
Tel. (0512) 47 13 86

Openingstijden:
ma - vr 8:00 - 12:00 / 13:00 - 18:00
zaterdag 8:00 - 12:00
zon- en feestdagen gesloten

Overzicht - Poll Dorset

Recensie Poll Dorset vlees


In Januari 2014 werden we benaderd door De Kookclub.
Deze club wilde graag een Poll Dorset ooi kopen vanwege het gemarmerde vlees. In februari 2014 is de bijna 1 jarige ooi gehaald en geslacht. Klik op Recensie Poll Dorset vlees om verder te gaan.


Op zaterdag 8 februari heb ik wat lamsvlees bereid afkomstig van STAL SKÛLENBOARCH. De recensies van mijn slager waren: uitstekend vlees, zeer mooie marmering (doorregen vlees), goede kleur van het vet en juiste vlees vetverhouding. De recensies vanuit de kookclub zijn: De kleur van het vlees neigt naar de kleur robijn rood en de geur is een combinatie van zoet gras en licht lam. Vlees met een juist karakter.
Het vlees is bereid op de BBQ en de marinades voor het vlees varieerden van mediterraans tot Chinese sojasausen. Ik heb een wijze les geleerd ga nooit Poll Dorset lam op de BBQ bereiden met 3 mannen die rond de BBQ staan, éénmaal  het vlees gekeurd te hebben wil je blijven keuren dit is een zeer gevaarlijke onderneming , gelukkig heeft onze Poll Dorset wel wat gasten kunnen bereiken.

Het vetrandje aan het vlees is een uitstekende smaakdrager, door het vetrandje aan het vlees eerst op het rooster te plaatsen wordt je rooster “ingevet” en het vet wordt heerlijk krokant. De subtiele marmering zorgt voor een sappig stuk rosé lam vol van smaak en karakter. Een feest voor de mond, helaas konden onze vrouwen zien dat wij gesnoept hadden onze mondhoeken glommen van het heerlijk vetrandje wat wij subtiel hadden weggewerkt. Ook de oergeluiden zoals OOH, AAH, niet normaal, lekker zeg, trokken hun aan. Poll Dorset is een meer dan uitstekend ras voor de keuken en zeer goed van smaak, textuur, malsheid en karakter. Ik ga dit ras nogmaals uitproberen maar dan met Pasen, dan gaat een heel lam aan het spit, deze gaan wij tijdens het roosteren regelmatig masseren met een heerlijk marinade er is echter één nadeel wij gaan dit avontuur met 5 mannen aan, ik ben bang dat onze lam onze gasten niet gaat bereiken.

De kookclub

Terug