Recensie Poll Dorset vlees
In Januari 2014 werden we benaderd door De Kookclub.
Deze club wilde graag een Poll Dorset ooi kopen vanwege het gemarmerde vlees. In februari 2014 is de bijna 1 jarige ooi gehaald en geslacht. Klik op Recensie Poll Dorset vlees om verder te gaan.
Op zaterdag 8 februari heb ik wat lamsvlees bereid afkomstig van STAL
SKÛLENBOARCH. De recensies van mijn slager waren: uitstekend vlees, zeer mooie
marmering (doorregen vlees), goede kleur van het vet en juiste vlees
vetverhouding. De recensies vanuit de kookclub zijn: De kleur van het vlees
neigt naar de kleur robijn rood en de geur is een combinatie van zoet gras en
licht lam. Vlees met een juist karakter.
Het vlees is bereid op de BBQ en de
marinades voor het vlees varieerden van mediterraans tot Chinese sojasausen. Ik
heb een wijze les geleerd ga nooit Poll Dorset lam op de BBQ bereiden met 3
mannen die rond de BBQ staan, éénmaal het vlees gekeurd te hebben wil je
blijven keuren dit is een zeer gevaarlijke onderneming , gelukkig heeft onze
Poll Dorset wel wat gasten kunnen bereiken.
Het vetrandje aan het vlees
is een uitstekende smaakdrager, door het vetrandje aan het vlees eerst op het
rooster te plaatsen wordt je rooster “ingevet” en het vet wordt heerlijk
krokant. De subtiele marmering zorgt voor een sappig stuk rosé lam vol van smaak
en karakter. Een feest voor de mond, helaas konden onze vrouwen zien dat wij
gesnoept hadden onze mondhoeken glommen van het heerlijk vetrandje wat wij
subtiel hadden weggewerkt. Ook de oergeluiden zoals OOH, AAH, niet normaal,
lekker zeg, trokken hun aan. Poll Dorset is een meer dan uitstekend ras voor de
keuken en zeer goed van smaak, textuur, malsheid en karakter. Ik ga dit ras
nogmaals uitproberen maar dan met Pasen, dan gaat een heel lam aan het spit,
deze gaan wij tijdens het roosteren regelmatig masseren met een heerlijk
marinade er is echter één nadeel wij gaan dit avontuur met 5 mannen aan, ik ben
bang dat onze lam onze gasten niet gaat bereiken.
De kookclub